Nederlander geeft Max Verstappen dikke tieten: "Droom die uitkomt"

De nieuwe film 'The Avengers: Endgame' ging gisteren in première. Het officiële Instagram-account van de Formule 1 speelde hier gelijktijdig op in met een kopie van de filmposter, waarop de Formule 1-sterren gephotoshopt zijn.

In plaats van de échte karakters, waren de hoofden van Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen te bewonderen. Wat blijkt nu? De poster is door een Nederlander gemaakt. 

Joeri Gosens ontwierp de poster in opdracht van de Formule 1. In gesprek met Autobahn vertelt de Tilburger hoe hij deze opdracht binnen kreeg. “Ik heb via social media contact gehad met de eigenaar van Visually Speaking, een bedrijf dat designs maakt voor veel grote sportmerken. Afgelopen zomer heb ik mij daar mogen bewijzen door social media-designs te maken voor de aankondiging van de kaartverkoop van het WK Rugby. Dat was een groot succes.”

"Ik wist dat zij ook alle posts doen voor de social media van de Formule 1, dus ik hield mijn lijntjes kort. Ik stuurde een zelfgemaakte poster van Lando Norris (op basis van een foto op zijn Instagram-account), die uiteindelijk niet gepost is. Niet veel later kreeg ik deze opdracht van Visually Speaking."

De opdracht was niet direct waterdicht volgens Gosens: "Op het lijstje wat ik doorgestuurd kreeg, miste Max Verstappen. Daarnaast werden de grappen als Rocket Raccoonen (Raikkonen) en The Incredible Hulk (Hülkenberg) toegevoegd om de afbeelding te laten slagen. Ik heb uiteindelijk niet besloten wie waar stond, dat was aan de opdrachtgever. Het kostte me redelijk wat moeite, maar het resultaat mag er zijn, vind ik zelf."

Gosens heeft meer met voetbal, getuige zijn dagelijkse uploads van designs op zijn Instagram-account Footygraphic, maar hij raakt ook steeds meer thuis in de Formule 1. "In 2016 ben ik begonnen met het volgen van de F1, zij het niet zo intensief. Vorig jaar ben ik mijn afstudeerstage gaan lopen bij een online automedium en heb ik naast mijn ontwerp-vaardigheden ook mijn kennis over de Formule 1 verrijkt. Ik heb daar domme dingen geroepen… Zo tekende ik een keer een cirkel om de voorkant van de auto, omdat ik dacht dat daar de motor zat, net als in een gewone auto. Gelukkig weet ik nu veel meer."

De Instagram-post loopt allerminst dramatisch. In iets meer dan twee uur tijd heeft het design de grens van 250.000 likes gepasseerd. Dit smaakt naar meer, volgens Gosens: "In de toekomst hoop ik meer designs te mogen maken voor Visually Media en daarmee de Formule 1." De Brabander gaat aanstaande zondag pas naar The Avengers: Endgame. "Maar ’s middags ga ik eerst de Grand Prix van Azerbeidzjan kijken uiteraard."