Aitken blijft de Vries voor in knotsgekke Formule 2-race in Bakoe

Jack Aitken heeft de knotsgekke feature race van de Formule 2 in Azerbeidzjan gewonnen. De Brit hield Nyck de Vries, die problemen kende bij zijn pitstop, knap voor. Daarachter completeerde MP-Motorsport-coureur Jordan King het podium. 

Het duurde niet lang voordat we een Safety Car hadden bij de feature race van de Formule 2 in Azerbeidzjan. In de eerste bocht creëerde Mick Schumacher chaos nadat hij zijn rempunt miste, terwijl daarachter de twee Tridens elkaar raakten. De herstart was voor Nyck de Vries, die direct bij de start de leiding had overgenomen van Nobuharu Matsushita, geen enkel probleem.

De grootste verliezers van de chaos bij de start waren kampioenschapsleider Luca Ghiotto en MP Motorsport-coureur Jordan King. Beiden verloren respectievelijk zeven posities. Niet veel later komt daar een grote verliezer bij: Matsushita startte vanaf pole, maar valt stil in de zesde ronde.

Nyck de Vries maakt zijn pitstop in ronde zeven, maar er is een probleem bij de band linksvoor. De Nederlander verloor hierdoor de leiding aan Jack Aitken. Na het uitgaan van de pits verloor hij ook nog een plekje aan Nicholas Latifi. 

Leuk moment in ronde acht: Tatiana Calderon is de eerste vrouwelijke coureur die aan de leiding gaat van een Formule 2-race aller tijden. Helaas voor haar en het team van BWT Arden valt ze halverwege de race uit. Een ronde later spint Mick Schumacher spint bij het opkomen van het lange rechte stuk in Azerbeidzjan. De Duitser veroorzaakt hiermee een Virtual Safety Car en valt uit.

Guanyu Zhou maakt een grove fout in de eerste bocht en veroorzaakt hiermee de tweede Safety Car van de race. De Chinees knalt achterop bij Juan Manuel Correa. We krijgen dus een sprint van tien ronden naar de streep. Volgorde voor de herstart: Aitken - de Vries - Latifi.

 Direct opschudding bij de herstart: Sergio Sette Camara en Luca Ghiotto raken elkaar nog voordat de startfinishlijn gepasseerd is. De kettingreactie daarachter zorgt er ook voor dat Louis Deletraz zijn bolide langs de kant moet parkeren. De chaos zorgt voor een derde Safety Car-situatie. 

Vanwege de tijd gaat het veld maar drie rondjes sprinten naar de eindstreep. De volledige 29 ronden worden dus niet gecompleteerd. Bij de herstart komt het hele veld zonder kleerscheuren door de eerste bochten. Achter Jack Aitken en Nyck de Vries pakt Jordan King de derde plek af van Nicholas Latifi. 

De feature race stelde alles behalve teleur. Aitken wint voor de Vries en King. De Vries leek nog wel de snelste rondetijd te noteren, maar in de voorlaatste ronde rijdt Aitken deze aan diggelen en de Brit schrijft hierdoor twee extra punten bij.