Toto Wolff: Max Verstappen was het snelste in Baku

Max Verstappen mag dan wel naast het podium geëindigd zijn in Azerbeidzjan, hij was in de tweede stint de snelste op de baan volgens Mercedes' teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker verbaasde zich er over dat Mercedes na de virtual safety car beter was.

Volgens Toto Wolff heeft Ferrari zichzelf dit weekend in de vingers gesneden door te proberen te starten op de medium-band in plaats van op de harde te starten. "Dat is je reinste zelfmoord," aldus de Oostenrijkse teamchef van Mercedes tegen Auto, Motor und Sport. Mercedes speelde het beste in op de veranderende omstandigheden in de derde kwalificatiesessie, die nota bene door Ferrari-rijder Charles Leclerc uitliep. Omdat het steeds later werd, ging de temperatuur van het asfalt omlaag en zette Mercedes wat meer voorvleugel op de wagen. Het leverde de zilverpijlen de volledige eerste rij op.

De race zelf gaf Mercedes geen problemen. Lewis Hamilton maakte het leven van uiteindelijk winnaar Valtteri Bottas niet zuur tijdens de start en zo behielden de twee Mercedesrijders gedurende de hele race het overwicht. Vóór het uitvallen van Pierre Gasly maakte Wolff zich echter nog wel zorgen over de snel inlopende Max Verstappen: "De snelste rijder op medium-banden was Verstappen. Moet je maar even kijken hoeveel tijd hij op ons goedgemaakt heeft. En dan valt uitgerekend bij de herstart zijn grip weg." Met dat laatste doelt hij op de slipper die Max maakte nadat de VSC werd opgeheven. Mercedes had de bandentemperatuur beter op orde en kon vol gas door. Verstappen had echter niet alleen last van afgekoelde banden, maar moest ook nog rustiger aan doen om te voorkomen dat zijn auto hetzelfde probleem zou krijgen als die van Gasly.