Red Bull is eigenlijk wel tevreden met de auto van Max Verstappen

Waar het team van Max Verstappen in 2018 nog met een enorme update voor de auto kwam in Barcelona, is het dit jaar een stuk beperkter. Christian Horner spreekt van een subtiele vernieuwing voor de RB15.

Max Verstappen kan de ballen uit zijn boek rijden in de Red Bull Racing RB15, maar veel hoger dan de vierde plek zal hij niet eindigen als de Ferrari's en de Mercedii geen grote fouten maken. De auto van Red Bull gaat gewoon niet harder, maar in Barcelona zal dat niet heel veel veranderen. Het team plant maar "fairly subtle" vernieuwingen, volgens teambaas Christian Horner. Het gaat om wat evolutie aan de aerodynamica en het wordt niet bepaald revolutionair. Het betekent dat het team eigenlijk wel te spreken is over hoe de auto nu presteert.

In Azerbeidzjan was Red Bull tijdens de race steeds sneller, terwijl het juist een circuit is dat traditioneel niet goed is voor de auto's van de sportdrankjesfabriek. Gelukkig vreest Horner niet dat die snelheid op het 'verkeerde' circuit ten koste gaat van de prestaties op de traditionele 'Red Bull-banen': "We're looking forward to heading back to Europe now and we have a few circuits coming up now that should really suit us."

Al met al is het te hopen dat de upgrades van Red Bull Racing de hegemonie van Mercedes kunnen gaan doorbreken. Met de vier één tweetjes van de zilverpijlen is het niet bepaald spannend meer om Formule 1-races te kijken.