U wil een Ferrari? Kijk niet verder

Nieuwe Ferrari's zijn cool, maar een oude is bijna oneindig cooler. In de jaren zestig waren het allemaal één voor één gemaakte meesterwerken. Neem deze 275 GTB van Scaglietti, die u gewoon kunt kopen.

Aangezien de Ferrari's 250 GTO echt idioot onmogelijk te betalen duur zijn, kun je beter uitkijken naar wat anders. De opvolger ervan bijvoorbeeld. Hij is nieuwer en dat is doorgaans beter. De 275 GTB is daar ook een bewijs van. We schreven het hier al eerder. 

Hoewel er maar 58 stuks van de 275 GTB werden gebouwd door Scaglietti zijn ze nog relatief goedkoop. Dit exemplaar kan $2.300.000 in je garage staan (€2 miljoen). Het mooiste van deze auto is dat er een V12 in zit en dat je daarmee onbeperkt CO2-tjes mag uitstoten, want het is een klassieker.

De carrosserie is uitgevoerd in smaakvol Rosso Rubino (robijnrood) en het interieur heeft zwart leer. De Ferrari werd origineel afgeleverd in Amerika, maar leefde ook twintig jaar bij een Japanse eigenaar. Inmiddels is hij weer terug in de States, maar hij kan natuurlijk ook met de boot (of met het vliegtuig) naar Europa.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df303e71bb26', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });