Duitse Polizei jaagt met helikopters op honderd straatracende supercars

Het noordoosten van Duitsland is in rep en roer door een groep supercars op de Autobahn. De meer dan honderd Ferrari's, Lamborghini's en McLarens lappen alle regels aan hun laars.

We hebben beeld! Hier.

Op de Autobahnen (mooie naam trouwens, moeten we eens wat mee doen, red.) van onze oosterburen mag je eindeloos hard doorversnellen. Dat betekent echter niet dat er geen regels zijn. Sterker nog, die zijn juist heel erg streng. Rij je in je eentje boven de tweehonderd kilometer per uur, dan is er niets aan de hand. Het kan echter vrij snel problematisch worden als je nog iemand tegenkomt met een snelle auto. Indien je met een derde vriendje bent, heb je echt een probleem: de Polizei noemt het dan een straatrace en kan vrij drastische maatregelen treffen om die te laten stoppen.

Vandaag is een groep van een stuk of honderd snelle wagens op weg over de A20. Normaal gesproken geen probleem, maar ze rijden allemaal snelheden van ver boven de tweehonderd kilometer per uur en dat vinden Wolfgang en Klaus van de politie niet fijn.

Tussen Wismar en Rostock zijn op de A20 al veertig "hochmotorisierte" wagens voor controle van de weg getrokken. De snelrijders maakten een fout door tijdens hun rit met zijn allen op dezelfde plek te stoppen. De politie ontving een tip dat de wegpiraten bij Raststätte Fuchsberg even een pauze hadden ingelast. Daar aangekomen troffen de agenten inderdaad een horde sportwagens aan.

Twee helikopters van de politie stegen op om te zoeken naar de rest van de sportiefrijders. Ook rukte een mobiele controlepost uit om de snelheidsduivels tegen te houden. Naar verluidt betreft het een groep Noren. Wellicht zijn het de laatste inwoners van Noorwegen die nog niet zijn overgestapt op elektrische auto's.

De politie hield uiteindelijk 107 auto's tegen bij de parkeerplaats langs de A20. Ze mochten allemaal niet door en zullen ongetwijfeld een flinke boete ontvangen voor het houden van een illegale "straatrace"