'Max Verstappen blijft nog wel even bij Red Bull'

Het contract van Max Verstappen bij Red Bull Racing loopt nog wel tot eind 2020, maar er zit een clausule in dat hij weg kan. Teambaas Christian Horner is er echter van overtuigd dat dat niet gaat gebeuren.

Er is geen twijfel over de toekomst bij Red Bull Racing: Max Verstappen rijdt in 2020 gewoon voor de energiedrankjesfabriek. Teambaas Christian Horner reageert bij Motorsport: "Max has a contract and it's very clear what that position is. I'm totally confident that he'll be here next year."

Her en der wordt twijfel gezaaid over de deal tussen Red Bull en Max Verstappen. Er zou een clausule in het contract staan die Verstappen de mogelijkheid geeft om na 2019 te vertrekken als de samenwerking met Honda niet de verwachte resultaten levert. Niemand laat echter het achterste van zijn tong zien over de overeenkomst tussen de partijen en Horner maakt zich er in ieder geval weinig zorgen over. "We're at race four and he's 36 points behind. There's a long way to go in this championship and you just have to take things one race at a time."

Hoewel een derde plaats en drie vierde plekken niet echt leuk zijn voor Verstappen, is het best een aardig resultaat voor een team dat met Renault regelmatig langs de kant stond. Honda is nog niet helemaal bij Ferrari en Mercedes, maar het gaat de goede kant op. 

De geruchten dat datzelfde Mercedes hard aan Verstappen trekt werden onlangs nog weggehoond door zowel teambaas Toto Wolff en de hele familie Verstappen. Als Honda zich blijft ontwikkelen, zit Max Verstappen bij de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland gewoon in een Red Bull-Honda.