Max Verstappen leert beter rijden van gamen

Autoracen in een game is niet alleen leuk om te doen, het is ook daadwerkelijk goed voor echt racen. Dat zegt Max Verstappen tenminste, en hij doet het allebei.

Max Verstappen wordt een betere Formule 1-coureur van racen in de Playseat-simulator. Hij doet dat niet alleen voor de lol, maar doet met Team Redline ook echt aan e-races mee. Volgens Verstappen is de ervaring in de simulator vooral goed voor het leren afstellen van de auto. Tegen RaceFans zegt hij: "Eigenlijk doe je hetzelfde. Je probeert er altijd het beste uit te halen, je probeert de beste ronde te rijden, je werkt aan de afstelling van de auto en hoe je sneller kunt gaan. Je kijkt naar de on-board beelden, je kijkt naar de data om er nog meer uit te kunnen afleiden. Dus eigenlijk is het precies hetzelfde, maar dan zonder de G-krachten."

Max wilde de interviewer niet vertellen of hij, of zijn virtuele teamgenoot Lando Norris nou de snelste is. "Het verschilt. Hij oefent veel. Ik oefen veel." De twee racen samen bij Redline en zijn daar extreem snel.