Mooi kletsverhaal maakt Lamborghini Miura nóg duurder

De 764 gebouwde exemplaren van de Lamborghini Miura waren al ontzettend duur, maar het kan altijd nog beter met een mooi verhaal. Dit exemplaar is door Lambo geïdentificeerd als echte filmauto die vijftig jaar geleden de hoofdrol had in The Italian Job.

Alle zichzelf respecterende sportwagenfabrikanten hebben een afdeling die zich bezighoudt met het restaureren en certificeren van hun klassieke modellen. Bij Lamborghini heet de afdeling Polo Storico en ze zorgen ervoor dat oude Lambo's nog wat duurder worden (uiteraard in ruil voor veel geld).

De eigenaar van een oranje Miura had behoefte om zijn vermogen wat uit te breiden en belde de restaurateurs van Sant'Agatha Bolognese op voor een mooi verhaal. Uiteraard konden ze dat leveren, want met een totale productie van 764 stuks, is er voor elk overgebleven exemplaar wel iets moois te melden. Deze Liechtensteinse verzamelaar kan zich gelukkig prijzen met een mooie historie van zijn perfect gerestaureerde Miura: het is de auto die in de openingsscène van de originele verfilming van The Italian Job aan barrels wordt gereden.

De auto was exact vijftig jaar kwijt, maar dankzij de administratie en wat getuigenverklaringen concludeert de museumafdeling van Lamborghini dat deze Arancio Miura-kleurige Miura daadwerkelijk in de film speelde. Gelukkig werd de auto in de film niet echt kapotgereden. In het ene beeld is de auto heel, vervolgens ligt een ander decorstuk-exemplaar van de auto verwoest op de Sint Bernhardpas. Het moet deze auto, met chassisnummer #3586, zijn. 

Mocht u de auto dus op een veiling tegenkomen, reken erop dat hij nu duurder is dan vorig jaar. Jammer, maar er zit wel een mooi verhaal bij de auto.