Opletten Thierry: Jort Kelder verkoopt zijn Jaguar E-Type

Meneer Quote en tegenwoordig voornamelijk radio- plus tv-host Jort Kelder wil van zijn Jaguar E-Type Series III af. Wellicht dat Thierry Baudet nu eindelijk zijn gewenste vervoer tussen Den Haag en Amsterdam op orde kan krijgen.

Waar de architecten in de jaren zestig het spoor volledig bijster waren en brutalistische betonnen bouwwerken bedachten, beleefden auto-ontwerpers juist hun finest hour. Neem de Jaguar E-Type. Zelfs Enzo Ferrari noemde het de mooiste auto ooit ontworpen. Jort Kelder heeft er een in zijn bezit. Helaas wel van een vrij late serie, waardoor de auto is uitgerust met de vrij hoge daklijn van een 2+2.

Desondanks is de Jag gewoon een schoonheid (je kunt de E wel verkrachten, trouwens), omdat het basisontwerp zo goed gelukt is. Dat maakt deze auto zo geschikt voor verledenknuffelaar Thierry Baudet. Zo trekt de 5,7 liter V12 zich helemaal niets aan van de klimaatknuffelaars die willen dat auto's op zeldzame metalen gaan rijden in plaats van op brandstoffen. Voor het filerijden tussen 020 en 070 heeft de auto ook een handige feature: een automaat. Normaal gesproken zou dat als minpunt te boek staan bij een klassieke sportwagen, maar voor het vervoer van de uil van Minerva is een beetje gemak natuurlijk wel plezierig.

Geïnteresseerder vervoegen zich bij de verkoper voor de vraagprijs.