Gerhard Berger: 'Alfa Romeo moet met Giulia in DTM'

Afgelopen weekend starte het nieuwe seizoen van de Deutsche Tourenwagen Masters weer op het circuit van Hockenheim. Ondanks het vertrek van Mercedes stonden er drie merken aan de start, dankzij Aston Martin. Maar het moet diverser.

De entree van Aston Martin in DTM was vrij succesvol, en ook de races werden goed bekeken. Desondanks moet er nog een hoop gebeuren om de spanning in DTM te handhaven en de raceklasse in stand te houden. Sinds dit seizoen zijn de brute V8's ingeruild voor turbogeladen viercilinders. Over de kracht van de motoren valt niets te klagen, maar het is toch "een stapje terug". 

DTM-baas Gerhard Berger wil nog van alles toevoegen aan de raceklasse. Nu de regelgeving in overeenstemming met die van het Japanse Super GT zijn gebracht, kunnen ook die merken instappen. "We hebben tegen het einde van het seizoen twee races die tegelijkertijd verreden worden. Een in Hockenheim en een in Fuji. Ik hoop dat ik Honda, Nissan en Lexus ervan kan overtuigen ook in DTM te gaan racen," aldus de Oostenrijker tegen Speedweek.

De voormalig Formule 1-coureur van Ferrari heeft ook nog steeds een warm Italiaans kloppend hart. "Eerlijk gezegd wil ik Alfa Romeo heel erg graag terughebben. Die nieuwe Giulia in het veld zou fantastisch zijn." Hij refereert daarbij aan de absolute hoogtijdagen van het oude DTM, toen alle Duitse merken deelnamen, maar ook Alfa Romeo met de waanzinnige 155 V6 DTM aan de start verscheen.

De standaard Giulia heeft de aandrijving al op de juiste plaats zitten. DTM bouwt tegenwoordig echter compleet nieuwe auto's met daarop meer het silhouet van de originele auto, de Italianen moeten dus sowieso een compleet nieuwe racewagenbouwen om mee te kunnen doen. Het is maar de vraag of het merk naast de Formule 1-deelname nog meer met racen kan (mag) doen.