Deze sneue barnfind-Ferrari's stonden niet eens in een schuur

Meestal staan vergeten auto's in een garage weg te smelten, maar in dit geval is zelfs de garage achterwege gelaten. Een tiental Ferrari's staat in roest te veranderen in een veld door een trieste en droevig stemmende toedracht.

Hoe komen vijftien auto's, dertien Ferrari's en twee Rolls-Royces, in een veld terecht om vergeten te worden? Het is een zielig verhaal, van een advocaat ergens uit de Verenigde Staten. Helaas vertelt de historie niet waar zich het geval afspeelt, maar het is een typisch Amerikaans verhaal van harteloos zakendoen.

De rijke advocaat die ooit eigenaar was van de vijftien auto's werd in 2010 ernstig ziek en liet de auto's opslaan bij een bedrijf dat daarin gespecialiseerd was. In de tussentijd onderging hij (uiteindelijk tevergeefs) behandeling voor zijn ziekte. Maar in de tussentijd lukte het twee maanden niet om te betalen. De opslag liet de auto's prompt in een veld zetten, in plaats van in de geklimatiseerde garage. Ook toen de betalingen weer doorgingen en ook het achterstallige bedrag was betaald, werden de auto's niet teruggezet.

In de tussentijd liep het niet goed af met de eigenaar en stonden de auto's jaren te verpieteren. Zo gingen een Testarossa, twee 328's, een 400i, een stel 348's en een Mondial langzamerhand naar de gallemiezen. Totdat de familie van de advocaat doorhad wat er aan de hand was en zij verkoper Paul Cox benaderden om kopers voor de verwaarloosde raspaarden te vinden.

Gelukkig is de collectie in een keer gekocht door een dealer die er nieuwe eigenaar voor gaat zoeken. Nou ja de hele collectie, niet echt. De twee Rolls-Royces waren spoorloos verdwenen en ook twee Ferrari's bleken onvindbaar. Verder waren van twee andere Ferrari's e eigendomspapieren foetsie. Uiteindelijk hebben negen Ferrari's hun weg gevonden naar restaurateurs die de jaren zeventig- en tachtig-iconen weer tot leven moeten wekken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd7051597c1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });