Ford Focus ST Wagon met Mustang-power is hier

Hoera! Ford lepelt de motor die we uit de Ford Mustang kennen ook in de Focus ST Wagon. De ST en ST Wagon krijgen daarmee 280 pk op de voorwielen.

Uiteraard heeft Ford niet de 5.0 V8 uit de Mustang gepakt, om deze in een familiemiddenklasser te duwen. Het gaat om de 2,3 liter EcoBoost-motor die vrijwel alle in Nederland verkochte Mustangs onder de kap hebben liggen. Om de 280 pk op een slimme manier naar het asfalt te krijgen zit er op de vooras een eLSD. Dat elektronisch gelimiteerde sperdifferentieel zorgt er dankzij de instellingen Slippery, Normal, Sport en Track voor dat altijd het wiel met de meeste grip wordt aangedreven. 

Optioneel installeert Ford ook nog CCD (Continuously Controlled Damping) dat ervoor zorgt dat de auto van een gezinswagen kan veranderen in een sportwagen. De Amerikanen spreken trots van een "Jekyll en Hyde’-achtige" auto. Voor de sportieveling die ook een caravan heeft, monteert Ford een trekhaak. Dat is overigens voor het eerst op een ST.

De ST en ST Wagon zijn vanaf nu te bestellen bij de Ford-dealers. De vanafprijs is €49.100 voor de ST, voor een stationwagen ben je exact duizend euro meer kwijt.