Nederlandse bejaarden rijden metrostation Rome in

Wellicht hadden ze een wat lage suikerspiegel, maar waarschijnlijk reden twee Nederlandse bejaarden de trap van een metrostation in Rome af omdat ze te goed naar hun Tomtom luisterden.

Gelukkig was het geen terreuraanslag vanmiddag in de Romeinse wijk EUR bij de halte EUR Magliana. Daar reed een Nederlandse bestuurder zijn Skoda de trap van een metrohalte af. De man en vrouw van 72 en 70 jaar oud kwamen met de schrik vrij en blijkbaar raakten ze zelf ook niemand met hun auto.

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica verwarde de bestuurder van de auto de ingang van de metro met een parkeergarage. Voordat u het bejaarde paar meteen helemaal belachelijk maakt: het is niet de eerste keer dat het daar gebeurt. In 2016 reed een vijftiger met een Lancia Delta ook al eens de trap van de metro af omdat er een pijl met een P hem die richting op wees. We kunnen beter de Italianen de schuld geven van de stomme bewegwijzering: de P staat daar om de voetgangers de weg naar hun geparkeerde auto's te wijzen.