Williams tekent kampioenschapsleider W Series

Nederlandse Beitske Visser mag zaterdag de overwinning gepakt hebben in de W Series, haar tegenstander Jamie Chadwick heeft tot nu toe de grootste winst gepakt. Ze heeft getekend bij de Williams Drivers Academy.

Hoewel het momenteel niet spectaculair goed gaat met Williams GP is het wel een team dat iets kan. Zeker op het gebied van opleidingen zijn de Britten legendarisch. Voor Jamie Chadwick is het dus een goed signaal dat ze door de Williams Drivers Academy is vastgelegd als coureur. Ze wordt development driver bij het team, wat inhoudt dat ze vooral simulatorwerk gaat doen.

Voor Claire Williams, momenteel de enige vrouwelijke teambaas in de Formule 1, is het van groot belang dat ook de dames zich in de racerij tonen. "Hopelijk gaat een vrouwelijk rolmodel binnen ons team andere jonge meisjes inspireren om ook te gaan racen. Jamie is een groot talent en ik kijk ernaar uit om met haar samen te werken," aldus Claire.

Jamie Chadwick is na twee races de kampioenschapsleider in de W Series. Ze won de openingsrace in Hockenheim en werd afgelopen weekend tweede in Zolder. De race op het Belgische circuit werd gewonnen door Friezin Beitske Visser. Zij werd in de eerste race nog vierde, maar staat nu tweede in het algemeen klassement.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5debaa8bbb332', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });