HAAS-sponsor: niemand kent Whyte Bikes

William Storey, de oprichter van HAAS F1-sponsor Rich Energy, is geen heel goed verliezer. Gelukkig betekent dat dat je vaak genoeg te lachen hebt. Bijvoorbeeld nu hij een rechtszaak van een fietsfabrikant verloren heeft.

Rich Energy heeft een een logo dat William Storey waarschijnlijk niet zelf heeft ontworpen. De kans is zelfs groot dat hij er een internetbureautje bij heeft gehaald om het hertengewei op zijn blikjes te laten tekenen. Jammer daarbij is dat er al een bedrijf was die exact hetzelfde gewei als logo gebruikt.

De fietsenfabrikant in kwestie, Whyte Bikes, vond dat zij een ouder recht hadden op het gewei en spande een rechtszaak aan. Die wonnen ze ook glansrijk en Storey kreeg zelfs van de rechter op zijn kop dat hij loog over het feit dat hij niet wist dat de fietsers bijna hetzelfde plaatje gebruikten. De uitspraak kan ertoe .leiden dat Rich een nieuw logo moet gaan verzinnen, of ze moeten flink dokken om beide hetzelfde plaatje te gebruiken.

Hoe dan ook. Dit was last week's news het nieuwe bericht is dat Whyte een geintje met de sponsorbaas heeft uitgehaald. Storey sprak na de uitspraak de illustere woorden: "Niemand heeft ooit van Whyte Bikes gehoord, lekker belangrijk."

De fietsenmakers bedachten zich echter dat HAAS-coureur Romain Grosjean een fietsliefhebber is en zelfs een bepaald merk gebruikt:

Juist. Typisch gevalletje van oeps, misschien moet je soms even je grote waffel houden.