'Max Verstappen rijdt in Monaco voor verlossing'

Volgens teambaas Christian Horner gaat Max Verstappen in Monaco laten zien wat hij waard is. De crashes van het verleden goedmaken, dat is waar hij op uit is in zijn thuisplaats.

Monaco 2018 moet ongeveer het diepste dieptepunt zijn geweest in de carriĆØre van Max Verstappen. Terwijl hij het hele weekend absoluut de snelste man op de baan was, reed hij in vrije training drie zijn auto de vernieling in bij het zwembad. Hij nam de haakse bocht iets te vroeg, waardoor de volledige ophanging brak en hij zijn team met een onmogelijke opdracht opzadelde: repareer de auto voor de kwalificatie. Het lukte inderdaad niet, en Verstappen moest achteraan starten en toezien hoe zijn teamgenoot er met de eer vandoor ging (nota bene met een kapotte motor).

Christian Horner is ervan overtuigd dat Verstappen dit jaar voor de 'verlossing' rijdt. De straten van Monaco hebben Max de laatste jaren een aantal (domme) klappers zien maken en dat zal dit jaar afgelopen zijn: "It's a street circuit with a lot of history and it's not been the best one for me over the last few years, but hopefully it's time to turn this around," aldus Horner. Ook voormalig wereldkampioen Jenson Button denkt dat Verstappen de smaakmaker van het komend kan zijn: "If Max gets Saturday right and doesn't shunt in qualifying we all know how quick he is, and especially around street circuits."

Gezien de snelheid van Mercedes ook in de laatste sector in Barcelona maken sommigen zich zorgen of Red Bull de zilversterren wel bij kan houden. Horner wanhoopt echter niet. "Mercedes looked pretty mighty particularly in the last sector [at Barcelona], but we've always run well [in Monaco] and Max is due a bit of redemption there," aldus de teambaas tegen Sky Sports.