Deze Aston Martin eert de slechtste James Bond-film ooit gemaakt

Na de vijfentwintig plus drie speciale Goldfinger DB5's is het nog niet gedaan met het James Bond-thema bij Aston Martin. Ze hebben nu een speciale DBS Superleggera om nog een graantje mee te pikken van het 007-feestje dat in aantocht is.

Vijftig jaar geleden hield Sean Connery het voor gezien als James Bond en werd de rol toegespeeld aan Australiër George Lazenby. Hij mocht de Britse spion spelen in On Her Majesty's Secret Service. Een erg groot succes werd het niet en een film later zat Sean Connery weer in de rol. 

In de film zat een onderdeel dat wel een feestje waard is: de Aston Martin DBS waar Lazenby in reed. Het 'toeval' wil dat de Britse sportwagenbouwer net weer een auto met de naam DBS in het programma heeft, dus dan is een speciale editie snel bedacht en gemaakt. Aanschouw de Aston Martin DBS Superleggera On Her Majesty's Secret Service Edition.

Om de vijftigste verjaardag van de film te vieren, maakt Aston Martin vijftig exemplaren van de speciale editie. Uiteraard wordt de auto in dezelfde kleur gespoten als de DBS van 007. Dat betekent dat de auto in Olive Green is uitgevoerd. Uiteraard kleedt Aston de Superleggera verder aan met stukken koolstof, want licht. Verder heeft hij een speciale 'bespoke' grille met daarin zes glimmende horizontale banen erin, zoals ook op de originele in 1969.

Onder de ligt de 5,2 V12 met dubbele turbo die ook in de 'normale' DBS Superleggera ligt. Hij genereert dus 725 pk en 900 Newtonmeter. Dankzij kleppen in de uitlaatpijpen laat de Superleggera duidelijk van zich horen, en dat maakt hem volgens Aston Martin-CEO Andy Palmer uitermate geschikt als "Brute in a suit", net als James Bond uiteraard.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dc9e6f2478d7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });