'Nyck de Vries heeft deal met Mercedes'

De Nederlandse Formule 2-coureur Nyck de Vries heeft een deal met Mercedes, hij werkt op de simulator voor het allesoverheersende Formule 1-team. 

De Telegraaf meldt op de vrijdag van het raceweekend in Monaco dat de Friese coureur Nyck de Vries weer een link met de Formule 1 heeft. Onlangs bleek dat de verbintenis van de rijder met McLaren na een periode van negen jaar tot een einde was gekomen. Een stap naar de Formule 1 leek voor de pole-sitter van de F2-race in Monaco verder weg dan ooit.

Volgens de krant heeft De Vries nu echter een deal met een echt topteam: Mercedes. Hij doet simulatorwerk voor de Duitsers. Nyck wil zelf niet reageren op het nieuws. Een verstandige keuze nadat eerdere over-enthousiaste uitspraken over zijn deal met McLaren hun eigen leven gingen leiden in de media.

Vandaag rijdt Nyck de Vries de eerste race in Monaco, door zijn pole-kwalificatie is heeft hij een flinke kans op de overwinning. In Monaco rijdt degene die op pole position staat doorgaans ongestoord naar de zege, door smalle straatjes is inhalen er erg lastig (maar niet onmogelijk). De laatste race, in Barcelona, werd ook door De Vries gewonnen.