LIVE. Formule 1 Grand Prix van Monaco 2019

Max Verstappen start vanaf P3 op de baan waar inhalen moeilijk is. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hadden de beste auto voor de kwalificatie, maar wat brengt de race? Hier vind je alles om de Grand Prix van Monaco live te volgen.

Vorig jaar was Red Bull Racing het te kloppen team in Monaco en uiteraard weet iedereen hoe het weekend voor Max Verstappen verliep. Goed hij maakte de mooiste inhaalmanoeuvres van iedereen, maar het was polesitter Daniel Ricciardo die won.

Dit jaar zijn de Mercedessen zelfs op het langzame circuit van Monaco heer en meester. Vooraan staan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Bij Ferrari liep het helemaal mis. Sebastian Vettel haalde nipt zijn kwalificatieslot, waardoor hij erbij was. Maar hij start achter Max Verstappen. Voor thuisrijder Charles Leclerc liep het totaal fout, hij kwam niet eens naar Q2 door een strategische fout van het team. We zullen zien wat er tijdens de race gebeurt en dat volg je hier, dankzij de tweets en de livestreams die je hieronder vindt.

(Maximaal voorbereiden? Check nog even de Autobahn F1 Show)

Ze starten om 15:10 uur met het racespektakel in de in het prinsdom Monaco. Live meekijken kan op Ziggo Sport en Sky Sports. Voor rondetijdenanalyses, video's, gifjes en al het andere dat niet op uw Tweede Scherm mag ontbreken volgt u @AutobahnEU op Twitter (of refresh de pagina eindeloos en kijken hieronder). DANKE NIKI.

UPDATE: Lees hier het raceverslag.