Simon Pagenaud wint Indy 500

Na de Grand Prix van Monaco ging het ultieme raceweekend door met de Indy 500. De "greatest spectacle of racing" maakte vooral in de laatste negentien ronden zijn naam waar. Uiteindelijk trok Fransman Simon Pagenaud aan het langste eind

Na de zeperd van McLaren die het voor Fernando Alonso onmogelijk maakte om de Triple Crown of Motorsport te behalen, haakten waarschijnlijk veel Europese kijkers af voor de 103e Indy 500. Een fout, want hoewel oval racen vanaf een afstand heel makkelijk lijkt is het een verdomd lastig trucje. Het is ook erg spectaculair om 33 wagens met snelheid boven de 360 kilometer per uur vlak langs een betonnen muur te zien racen.

Ook gisteravond werd het weer een spannende race met flinke klappers die ook een aantal oud-winnaars en winsthoopvollen troffen. Uiteindelijk was het Simon Pagenaud uit Frankrijk die er met de winst vandoor ging. Pagenaud starte vanaf pole position en reed vrijwel de gehele race aan kop. Alleen Alexander Rossi passeerde hem vlak voordat een rode vlag door een crash van vijf wagens de race een tijdje stillegde. Na de herstart kwam Pagenaud weer aan de leiding, maar het werd stuivertje wisselen tot de een na laatste ronde. Het verwees Rossi naar plaats twee, terwijl Takuma Sato de derde plek claimde.

Beste Rookie werd (vriend van de show) Santino Ferrucci. De Amerikaan die vorig jaar uit het juniorteam van Haas werd gezet finishte op de zevende plaats. Hij maakte overigens een schitterende ontwijkende move bij de grote klap die de race vlak voor het einde nog stillegde. Terwijl er vijf auto's dwars over de baan schoven koos Santino exact de goede lijn om iedereen te ontwijken.