Zelfs deze MG Metro verdient liefde, want Group B

De Austin/Rover/Morris/MG Metro is zo'n beetje de lelijkste auto ooit gemaakt, maar dankzij de Group B rally-uitmonstering verdient dit exemplaar liefde. Maar is €250.000 niet een beetje teveel voor dit wagentje? 

Er is waarschijnlijk nooit een bizardere raceklasse geweest dat de Group B rally. Uiteindelijke was het ook zo belachelijk dodelijk dat het geen lang leven beschoren was. Desondanks heeft de Groep B een aantal fantastische machines voortgebracht. Neem deze MG Metro 6R4.

Het boodschappenwagentje van de Engelse huisvrouw werd voorzien van vierwielaandrijving en een drieliter V6 achter de inzittenden. Het hele project werd begeleid door de engineers van Williams (dat toen nog wél een deuk in een pak boter kon rijden).

Dit is een van de 200 exemplaren die gebouwd werden voor de homologatie. Die homologatie kwam overigens eigenlijk te laat, want de Group B was al opgedoekt toen bleek dat de coureurs en het publiek bij bosjes stierven als je zoveel gekkigheid op een weg loslaat. De auto heeft nauwelijks gereden en heeft het grootste gedeelte van zijn leven in een museum gestaan. De meeste kilometers op teller zijn gemaakt met de auto op blokken en dan gewoon even draaien om ervoor te zorgen dat de boel niet vastloopt.

Hoewel het eindresultaat een lelijk gedrocht is, dat eruit ziet alsof het gemaakt is van gerecycled prothesen (dixit W.J. Hilderink) vermoeden de veilers dat iemand tussen de 200.000 en 220.000 pond gaat neerleggen voor de auto. Daar heb je dan een auto voor waar je beter nooit mee kunt gaan rijden. Extreem zonde van je geld dus.