Brabus stopt 800 pk in twee speciale Mercedes G-Klasses

Onze huistuner Brabus heeft weer een paar Mercedii aangepakt met hun magische handen. Beide G-Klasses zijn gebouwd om mee te pronken in rijkeluisoorden. De Black Ops 800 gaat naar waddeneiland Sylt, terwijl de Shadow 800 in Monaco geshowd wordt.

Een 'gewone' Mercedes-AMG G63 is al een waanzinnige machine om mee te spelen (verwacht binnenkort een test plus video), maar volgens Brabus kan het beter. De net-over-de-grens-bij-Arnhem-iërs hebben de 585 pk die Stuttgart normaal gesproken levert op gevoerd tot een ronde 800 pk. Dankzij de twinturbo V8-krachtcentrale die onder de kap woont spurt het flatgebouw met vormgeving uit 1979 in 4,1 seconden naar de honderd kilometer per uur.

De auto is er in een Brabus Black Ops 800 en Brabus Shadow 800. De ene wordt getoond bij een evenement op het Duitse eiland Sylt, maar omdat Brabus ook op Top Marques in Monaco iets wilde showen is er de Shadow 800 voor in het prinsdom.

De auto's zijn motorisch hetzelfde maar hebben beide een ander carbon-pakket aangemeten gekregen. De Black Ops is voorzien van een tien centimeter verbredingskit en komt in een oplage van tien stuks. Van de Shadow zijn eveneens tien modellen voorzien, en die passen naadloos bij de powerboat 1 of 28 Shadow die Brabus samen met Axopar maakt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df3bdc0cae71', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });