Max Verstappen: "We hebben niet zo'n goede auto als vorig jaar"

Mocht u zich afvragen waarom Max Verstappen ondanks de betere motor van Honda dit seizoen niet om de prijzen rijdt, dan is hier het antwoord. De RB15 is relatief minder goed dan de RB14, dus het team heeft nog wat werk te doen.

Na de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada sprak Max Verstappen met Olav Mol over de auto. Mol stelde een kijkersvraag aan Max en dat is waarschijnlijk een vraag die bij iedereen op de lippen brandde: "Hoe kan het nou dat Red Bull Racing een betere motor heeft, met meer vermogen, maar dat Max nog steeds achter de Mercedessen (en Ferrari's) rijdt?"

Het antwoord is simpel volgens Verstappen en hij herhaalt het ook maar meteen een aantal keer: deze auto is niet zo goed als die van vorig jaar (oh, raar). Het komt er waarschijnlijk op neer dat Mercedes en Ferrari een grote stap hebben gemaakt in het bijhalen van Red Bull Racing. Waar de ploeg van Verstappen en Pierre Gasly eerst mijlenver voorliep op het gebied van downforce, liggen de anderen nu dichterbij.

Op circuits waar Red Bull Racing vorig jaar wat minder vleugel reed om te compenseren voor het gebrek aan vermogen, rijden ze nu met meer vleugel. Dat kan omdat de motor sterker is, maar het moet ook omdat de auto kennelijk minder goed op de weg blijft 'plakken'.