Sponsor van Haas lacht Max Verstappen uit

Rich Energy is een fabrikant van energiedrankjes die nog niemand ooit heeft gedronken. Desondanks zijn ze hoofdsponsor van F1-team Haas en ze proberen Red Bull op de kast te jagen met kwinkslagen en rare fratsen. Nu is Max Verstappen het doelwit.

De klapper die Kevin Magnussen gisteren tijdens de kwalificatie maakte, kende twee slachtoffers. Ten eerste Kevins eigen teamgenoot Romain Grosjean die een goed rondje voor Q3 in rook op zag gaan. Maar ook Max Verstappen had last van de crash van Magnussen: de Limburger miste Q3 omdat hij nog geen goede tijd had gezet.

Het social media-team van Rich Energy heeft niet veel op met de moderne wetten van marketing die er vooral opgericht zijn om met niemand ruzie te krijgen. Als tegenovergestelde van grijze muizen twitteren ze er op los met vreemde teksten. Na de kwalificatie kwam het bedrijf gisteren met deze tweet (die ze inmiddels verwijderd hebben):

[lees onder de tweet verder]

Als we de gedachtenkronkels van het marketingteam van William Storey (de eigenaar en CEO van Rich Energy) volgen had Max Verstappen Q3 wel gehaald als hij hun energiedrank had gedronken in plaats van die van zijn eigen Red Bull-team. Vreemd, want dit zou waarschijnlijk betekenen dat Kevin Magnussen geen Rich Energy had gedronken.

Kennelijk kwamen ze er zelf ook achter dat hun tweet vrij belachelijk was, want ze hebben hem weggehaald (gelukkig hadden we toen al een screenshot gemaakt). Vorige maand kwam het bedrijf, dat in een strijd met fietsenfabriek Whyte Bikes is verwikkeld, ook al hilarisch in de aandacht op twitter. De baas tweette dat waarschijnlijk nog nooit iemand van het fietsenmerk had gehoord, waarop Whyte een foto van Haas-coureur Grosjean op een fiets van Whyte de wereld in stuurde.

Maximaal voorbereiden op de GP van Canada? Check Sylvana en Steijn in de Autobahn F1 Show:

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6758672e217', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });