PREVIEW. Game F1 2019 is nog realistischer

Het is een raadsel hoe een superrealistische game elk jaar nog weer realistischer kan worden. Toch is het de makers van F1 2019 gelukt. En ze brengen de game dit jaar ook nog twee manden eerder uit.

Wie F1 2018 heeft gespeeld, weet dat het er allemaal uitziet alsof je naar een film zit te kijken waarin je met een Formule 1-wagen rondrijdt. Leg de beelden van 2018 naast die van F1 2019 en het lijkt weer net alsof je naar een zwartwitvideo kijkt. Het is verbazingwekkend hoe veel realistische details er in de beelden zit. 

Dan hebben we het niet over de gameplay, want -zoals bijna iedereen- hebben we nog nooit met een Formule 1-auto gereden. Of de auto realistisch rijdt kunnen we niet beoordelen, maar het is wel verdomd moeilijk om de auto op de baan te houden. Zeker als je de view zet op het camerastandpunt dat je precies ziet wat de coureur in zijn auto kan zien. Makkelijker wordt het als je rijdt vanuit de on board camera boven de airbox.

Dit is de tiende editie van de F1 franchise die door Codemasters is gemaakt en dat is reden voor een feestelijke versie. Zo zit er in het anniversary pack een speciale Senna versus Prost game. Je kunt ervoor kiezen om in de Ferrari van Alain Prost uit 1990 te rijden, of in de McLaren van Ayrton Senna. De auto's rijden totaal anders dat de Formule 1-bolides van 2019, die ook in de game zitten. Maar ook onderling verschillen de Ferrari F1-90 en de McLaren MP4-25 uiteraard totaal van elkaar.

Behalve de 22 klassieke F1-wagens in de game zit er dit jaar nog een nieuwigheid in: Formule 2. Je kunt vanaf 25 juni (als het spel uitkomt) ook in de Formule 2 rijden. Voorlopig is het nog het seizoen 2018, maar later komt een downloadbare upgrade naar 2019 beschikbaar.

Uiteraard hebben we de game ook daadwerkelijk gespeeld. Codemasters had een meeting georganiseerd bij MP Motorsport, aangezien dat team met twee rijders uitkomt in de Formule 2. We mochten er plaatsnemen in een Playseat met de PC-versie van het spel. De afgelopen jaren hebben we al flink wat meters gemaakt in onze eigen Playseat met de verschillende F1 Games en het blijft verbazen dat ieder jaar weer zo'n verbetering mogelijk is. 

Op de redactie rijden we het liefst gewoon snelle rondes, waarvan we de uitslagen op de grote witte muur schrijven, zodat we kunnen zien wie alleen maar over auto's kan praten en wie er ook daadwerkelijk (virtueel) mee kan rijden. Desondanks is ook de Career Mode een leuke modus in het spel. Je hebt dit jaar een teamgenoot die je concurrent of je vriend kan zijn en een gehaaide tegenstander (maar die kan soms ook handig zijn). Ook de dialogen met het duo zien er behoorlijk realistisch uit.

Al met al ziet het er verbluffend mooi uit en is het weer de upgrade waard, al is het maar om in de auto van Ayrton Senna te kunnen rijden. De Legends Edition van F1 2019 komt op 25 juni uit en op 28 juni volgt de 'gewone' Anniversary Edition.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f016b41706d8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });