Gentrification. Stadsontwikkelaars vinden het fantastisch, terwijl de oorspronkelijk inwoners van een stad ervan gruwen. Hun buurt wordt in korte tijd overgenomen door knotjes, baarden, bakfietsen en soychailattefrappuchino's. In de Rotterdamse wijk Katendrecht weten ze er ook wat van. Vijfentwintig jaar geleden was de buurt nog rosser dan de Wallen in Amsterdam, maar nu lopen de hoogopgeleide hippe figuren er met hun kinders door de straten. Of ze rijden er met hun 'milieuvriendelijke' accubakken doorheen.
Dat levert in de garage van de dure Fenixlofts een probleem op. Voor de tientallen appartementen heeft de ontwikkelaar precies twee oplaadpunten in de garage geïnstalleerd. Veel te weinig voor de grote hoeveelheid gentrifiers die er zijn komen wonen.
De grap is dat de bewoners hun auto niet op straat mogen parkeren (tenzij ze gewoon parkeergeld betalen) omdat ze een garage hebben in hun pand. Laden bij een openbaar laadpunt is er dus niet bij. Het probleem is dat de splinternieuwe huizen zodanig vertraagd zijn, dat de ontwikkelaar nog niet aan de nieuwste eisen hoeft te voldoen. Toen de vergunning voor het gebouw werd aangevraagd waren twee stopcontacten voldoende, terwijl het er nu een stuk of tien hadden moeten zijn.
Voor de hipsters zit er niets anders op dan met een beetje range anxiety op pad te gaan. Maar het is bizar te nomen dat een stad waar Groenlinks in het college zit en die een idiote milieuzone heeft, een vastgoedontwikkelaar niet kan opdragen om meer laadpalen in zijn garages te zetten.