Veilings. Deze Lamborghini Espada is een Jaguar Piranha

Binnenkort veilt RM Sotheby's deze Jaguar Piranha uit 1967. De bijzondere auto kwam nooit op de markt en is een one-off showcar voor de London Motor Show. Maar waarom lijkt hij nou zo op een Lamborghini Espada?

De geschiedenis van de Jaguar Piranha is bijzonder. De concept car is gemaakt in opdracht van The Daily Telegraph, inderdaad een papieren courant. De krant wilde in 1967 een stunt uithalen op de London Motor Show en bedacht daarom een plan waarvoor ze Jaguar en Bertone wisten te interesseren. 

Het ontwerp kwam van Marcello Gandini en hij gebruikte de Lamborghini Marzal als basis. Die Marzal was een concept dat weer de basis vormde voor de Lamborghini Espada. Dat verklaart meteen de overeenkomst tussen de twee auto's. Bijzonder is het feit dat de auto op de basis van een Jaguar E-type staat en volledig functioneert. Omdat het geheel 140 kilogram zwaarder is dan de E-Type 2+2 eronder, rijdt hij wat minder snel en is wat minder wendbaar.

RM Sotheby's veilt de auto in augustus tijdens de Monterey Car Week. Omdat het een one-off is met een bijzondere geschiedenis zal hij vast niet goedkoop zijn, maar RM geeft geen schatting.