Aston Martin maakt Le Mans weer echt relevant met de Valkyrie

De samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin gaat Le Mans van de verdrinkingsdood redden. De mooiste race kampt de laatste jaren met wegvallende autofabrikanten, maar met de jankende V12's van minimaal twee Valkyries is de boel gered.

Aston Martins CEO Andy Palmer had de voorspelling natuurlijk al gedaan, maar het is fijn dat het nieuws nu bevestigd is: Aston Martin rijdt volgend jaar met minimaal twee exemplaren va de Valkyrie mee als fabrieksteam in Le Mans. De machtige V12-bolide is ontwikkeld door het Formule 1-team van Red Bull en kan gezien worden als het hoogtepunt van het werk van Adrian Newey.

De aero-koning van Red Bull is verantwoordelijk voor de bizarre lijnen van de Valkyrie, terwijl Cosworth tekende voor de 1175 pk in de motor. De auto rijdt mee in de hypercar-klasse die vanmorgen officieel is aangekondigd voor het World Endurance Championship.

De aankondiging van Aston om mee te doen aan de nieuwe hypercar-klasse zorgt ervoor dat er eindelijk weer eens een fabrieksteam toetreedt tot het WEC in plaats van stopt, zoals Audi en Porsche in de laatste paar jaar. Het is te hopen dat andere bouwers van bizarre wagens, zoals Mercedes met de AMG One, ook mee gaan doen.

Laten we dan meteen maar even de glazen bol erbij halen en een voorspelling doen. Aangezien Max Verstappen dit jaar de eRacing-variant van Le Mans al heeft gereden, zetten we een tientje in op een real life deelnamen van de Limburger aan de vierentwintiguursrace.