Max Verstappen: 'Beetje power erbij maakt groot verschil'

Volgens Max Verstappen is het verschil tussen echt meedoen en voor de sier rondrijden in de Formule 1 heel klein. Met een beetje meer balans in de auto en nog een paar pk van Honda erbij kan alles er zo anders uitzien.

Ondanks dat Red Bull Racing afgelopen zondag gewoon als veldvulling meereed in de Grand Prix van Canada gelooft Max Verstappen nog steeds in het project dat zijn renstal heeft met Honda. Het circuit in Canada heeft niets blootgelegd waar Red Bull Racing zich extra zorgen over hoeft te maken: het circuit is voornamelijk goed voor teams met hele krachtige motoren.

Verstappen daarover tegen Motorsport: "Natuurlijk weten we allemaal dat we beter moeten presteren, maar ik geloof in het project dat we samen met Honda doen. Dus we werken nu gewoon hard op de performance te verbeteren en in de komende races zien we wel waar we staan."

Max is ervan overtuigd dat er geen heel erg grote stappen meer gemaakt hoeven worden: "Als je een beetje meer power hebt en net wat meer balans in de auto, dan is het plotseling een heel ander verhaal." De derde Honda-motor voor Red Bull Racing komt naar verwachting ergens in de komende drie races. 

Volgens Verstappen komen er nog Grands Prix aan waar het pakket van Honda-motor en Red Bull-chassis beter tot hun recht gaan komen. Hij wist al dat Montreal niet de beste race voor zijn team ging worden, dus het was geen schok dat hij niet verder kwam dan de vijfde plaats in Canada.