VIDEO. Nyck de Vries met Racing Team Nederland-wagen in de bandenstapels

Coureur Nyck de Vries heeft vanmorgen rond half twaalf een crash gehad met de LMP2-Dallara van Racing Team Nederland. De gele Jumbo-bolide ging in de bocht Indianapolis op Le Mans plots rechtdoor.

Een hachelijk moment voor Nyck de Vries op Le Mans. De teamgenoot van Giedo van der Garde en Frits van Eerd raakte via het grind in de bandenstapels. De bocht Indianapolis is een van de snelste punten op het circuit van Le Mans, waar op dit moment de legendarische vierentwintiguursrace wordt gereden.

Volgens De Vries brak er rechtsvoor in de ophanging iets af, waardoor de auto plotseling niet meer de bocht in stuurde. Hij raakte vervolgens keihard de bandenstapels, maar kon met hulp van de marshalls zijn weg vervolgen. Gelukkig weet hij op miraculeuze wijze de pits te bereiken en daar wordt de auto op dit moment gerepareerd, zodat het team de race kan uitrijden.

Helaas zorgt het probleem ervoor dat een goede eindklassering niet meer erg waarschijnlijk is.

Wow! 63 minuten na de crash hebben de monteurs van Racing Team Nederland de wagen alweer helemaal als nieuw gerepareerd. Giedo van der Garde is nu met de auto op weg naar de  finish.