Wéér asociale trouwstoet bij Amsterdam: Duizenden euro's boete

Het is kennelijk weer trouwseizoen voor de zondagstrouwers (u kent ze wel). Op zondagmiddag was het weer zo ver: een stoet reed over de A1 alsof de regels niet voor hun gelden. Gelukkig was er politie.

Wat is het toch met de bruiloftsgasten van tegenwoordig? Zodra mensen een volstrekt onromantische zakelijke overeenkomst aangaande de liefde en echtelijke trouw sluiten, vervallen kennelijk alle vormen van beschaving en moet vooral overlast veroorzaakt worden? 

Gisteren was het op de A1 richting Amsterdam raak. Enkele druktemakers die met hun autos op weg waren als trouwstoet lapten alle regels aan hun laars. De politie was snel te plaatse en greep niet meteen in, maar noteerde eerst een grote overvloed aan overtredingen. Ze schreven achtereenvolgens, rechts inhalen, geen richting aangeven, niet in de juiste rijrichting rijden (!), rijden over de vluchtstrook en allerlei snelheidsovertredingen. 

Toen het genoeg was gaven de dienders één van de bruiloftsgasten een stopteken omdat hij ruim 170 kilometer per uur reed. Hij negeerde het gebod van de agenten en ik ging er vandoor. Uiteraard tevergeefs, want hij werd alsnog staande gehouden en gearresteerd. Hij bleek geen identificatiebewijs bij zicht te hebben, hij krijgt een educatieve maatregel gedrag en uiteraard bekeuringen voor de snelheidsovertredingen en het negeren van het stopteken. Ook de overige heethoofden krijgen boetes variërend van 95 euro tot 380 euro (per overtreding) op de mat.