Renault Zoe vernieuwd met meer bereik

Nu overal de elektrische auto's uit de grond komen springen, is het voor Renault tijd om de Zoe een update te geven. De elektrieke Fransoos draait alweer zeven jaar mee, dus het is tijd voor een flinke facelift. Uiteraard met meer power en meer bereik.

De afgelopen jaren krijgen alle auto's steeds blitsere dashboardschermen mee en ook de Zee ging bij zijn eerste vernieuwing al mee in de vaart der volkeren. Nu is het echter tijd om de auto grondig opnieuw aan te pakken, met nieuwe batterijen en een vernieuwde motor. 

Optisch is de Zoe aan de voorkant met nieuwe lampen uitgerust, die hem een wat stoerder uiterlijk geven. Ook passen ze nu bij het familiegezicht met de C-vormige dagrijlichten. Achteraan zijn de Renault-ruitjes nu gevuld met LED-streepjes.

De echte veranderingen zitten onderhuids: de nieuwe Z.E.50-accu's (52 kWu) geven de Zoe 390 kilometer WLTP-bereik. Ook de nieuwe motor is 100 kW, wat in gewone mensentermen 136 pk betekent. Nieuw is ook de optie om de Zoe aan de gelijkstroomsnellader te koppelen: hij pakt daar in een half uur 150 kilometer extra bereik.

Renault bouwt deze zomer de fabriek om voor de nieuwe elektromobiel en begint in de herfst met de uitlevering. De Fransen houden echter nog even onder de pet wat ze voor de vernieuwde versie gaan vragen.