Elon Musk verwijdert zijn Twitter-account. Of toch niet?

Na de bekende 420-tweet ligt Elon Musk nog meer onder een vergrootglas dan ervoor. De excentrieke miljardair met auto- en raketfabriek lijkt nog wel eens in kennelijke staat te twitteren, maar na het verwijderen van zijn account kan dat niet meer. Toch?

Nadat de Amerikaanse beurswaakhond SEC Elon Musk opdroeg om de koers van het aandeel Tesla niet meer te manipuleren via Twitter was de lol er kennelijk snel af bij Elon Musk. Hij ging regelmatig nog maffere dingen zeggen. Wellicht in een poging om zijn eigen geloofwaardigheid wat te ondermijnen, zodat hij gewoon weer alles mag zeggen.

Zijn laatste poging om tot totaalmalloot verklaard te worden, lijkt ook weer gelukt. Hij tweete gisteravond laat dat hij "Zojuist zijn Twitter-account had gewist."

Voor veel journalisten is de ironie van die tweet kennelijk teveel gevraagd. Zo schrijft Business Insider een ronkend artikel over het feit dat het account van Elon Musk er vanmorgen nog steeds was. De stagiaire van dienst begreep waarschijnlijk niet dat je niet kunt tweeten vanaf een account dat zojuist gewist is (of dat vorig jaar gewist is, for that matter). Een gewist account is immers gewist.

Overigens had de Tesla-baas sowieso een maf weekend op Twitter. Hij ging in een rant ook los op Tesla's oprichter Martin Eberhard. Eberhard zou Tesla niet goed hebben geleid volgens Musk. "Tesla is er nog, ondanks de bemoeienis van Eberhard, niet dankzij." Volgens de huidige CEO wil Eberhard continu erkenning voor zijn bijdrage aan Tesla, terwijl Musk juist van hem af wil. 

Opvallend is dat Elon de tweets over Eberhard wel daadwerkelijk heeft verwijderd.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eccdedbee24c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });