Straatracers rijden meisje (15) dood in Heerhugowaard

Op de Westtangent in Heerhugowaard is gisteravond rond half twaalf een meisje van vijftien geschept door een Porsche. De bestuurder en die van een andere auto zijn aangehouden. De politie heeft het sterke vermoeden dat er gestraatracet werd.

Grrrrrrrr. Kan het nou eens ophouden met eikels die zich niet aan de regels kunnen houden? Nadat pa en zoon Van Wijngaarden de negentienjarige Fleur doodreden in Loosdrecht, zou je toch hopen dat mensen wakker zijn geschud? Maar nee. Gisteravond was het weer raak. Weer is het slachtoffer een onschuldige (klein)dochter van anderen en niet de eikels die aan het straatracen waren.

Het vijftienjarige meisje dat gisteren werd geschept door een snel rijdende Porsche fietste op de Westtangent in Heerhugowaard. Om 23:20 gebeurde het ongeluk en het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen. De polite arresteerde de bestuurder van de Porsche, maar ook de bestuurder van een andere auto is aangehouden. Daarbij zijn ook de rijbewijzen en telefoons van de verdachten van 26 en 28 jaar oud in beslag genomen.

De politie wilde over de toedracht nog niet veel kwijt, maar de NOS citeert de woordvoerder: "Wij hebben de geruchten ook gehoord dat er een straatrace was en dat wordt meegenomen in het onderzoek." Vanwege het sporenonderzoek is de weg enkele uren afgezet geweest, maar de agenten zoeken ook nog getuigen (Bel met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem contant op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000).