Max Verstappen wil 24 uur van Le Mans rijden met vader Jos in team

De deelname van de Aston Martin Red Bull Valkyrie aan de hypercarklasse van het WEC maakt een hoop los. Aan de vooravond van de Franse Grand Prix op Paul Ricard verklapte Max Verstappen dat hij best mee wil doen. Op één voorwaarde.

Bij de aankondiging van Aston Martin dat ze het World Endurance Championship gaan rijden met hun Valkyrie zetten we al een tientje op een deelname van Max Verstappen. Dat blijkt niet zo heel vreemd gedacht en inmiddels heeft Max aangegeven dat hij er zelf ook wel oren naar heeft. Zijn voorwaarde maakt het verhaal echter alleen nog maar mooier: Max wil met zijn vader Jos in een team deelnemen.

Oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen nam al een aantal keer deel aan de vierentwintiguursrace en won hem in 2008 al eens. De Limburger reed toen in de LMP2 Porsche RS Spyder van Quote 500-lid Peter van Merksteijn, met Jeroen Bleekemolen als derde teamgenoot.

In Frankrijk sprak Max met journalisten over de deelname van Red Bull en Aston Martin aan de uitputtingsslag. Uiteraard kwam de vraag ter sprake of hij er wat voor voelt om mee te racen: "We hebben het er nog niet over gehad, maar ik wil graag een keertje deelnemen aan de 24 uur van Le Mans." Hij heeft echter nog geen tijdsplanning gemaakt. Of hij dus in 2021 al aan de start zal staan is nog niet meteen duidelijk: "Wanneer het gaat gebeuren weet ik niet, maar ik praat er ook over met mijn vader Jos dus hij zal dan wel nog een beetje moeten gaan trainen. Als ik Le Mans ga doen, wil ik dat graag samen met mijn vader doen."

Het is dan uiteraard nog de vraag met welke auto het duo aan de start komt. Het contract van Max met Red Bull Racing is in 2021 in principe al verlopen, dus de combinatie kan nog veranderen. Desondanks zou het een sensatie zijn als beide Verstappens in een auto mee zouden racen. We zien de organisatie van de 24 uur van Le Mans al staan te popelen om die publiciteitskanonnen binnen te hengelen.