Techmiljonair (23) schept wielrenner met McLaren 570S

Een 23-jarige techmiljonair heeft gisteren een wielrenner geschept tijdens een onhandige inhaalmanoeuvre. De jongeling maakte een proefrit in een McLaren 570S en kwam een wielrenner frontaal tegen. Zo dat is er weer een minder. 

Op je drieëntwintigste al een McLaren 570S kunnen kopen, dan moet je wel een rijke papa hebben. Zou je denken, maar volgens de verhalen is deze 23-jarige een selfmade miljonair die veel geld verdient met het ontwikkelen en verkopen van apps. Hij ging gisteren een proefrit maken met een McLaren 570S in de bergen bij Basel, want daar speelt dit verhaal zich af.

De bruingrijze McLaren met 570 paarden op de achterbank wilde natuurlijk wel doorrijden en dus haalde de miljonair de ene na de andere auto in. Helaas zijn bergen niet alleen geliefd bij stuurlieden in sportwagens, maar ook bij wielrenners. Zo kwam de McLaren tijdens een inhaalmanoeuvre op de verkeerde weghelft een tweewielercoureur tegen. Dat ging bepaald onzacht, want de wielrenner moest met zware verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hoe het nu gaat met de 38-jarige fietser is niet bekend, maar het letsel dat hij opliep was wel levensgevaarlijk.

De lokale krant zocht nog even uit of het niet vreemd was dat een autodealer zomaar auto's uitgeeft aan 23-jarigen. Volgens dealer Qoneo AG was er geen twijfel over de aankoopbereidheid van de tech-ondernemer: "Hij kwam in een Porsche aan en wilde die wellicht inruilen voor deze McLaren. Als we twijfel zouden hebben aan de mogelijke koper, zouden we de auto nooit hebben meegegeven. Er was echter geen twijfel." Wel willen ze benadrukken dat er nog nooit een ongeluk gebeurde met een van hun auto's  tijdens een proefrit. Waarvan akte.