Fastned verbaast vriend en vijand met extreem goed beursdebuut

Laadpalenaanbieder Fastned ging vanmorgen naar de beurs in Amsterdam. Aanvankelijk was de IPO voor vorige week vrijdag gepland maar hij werd een week verplaatst. Dat schrok de belegger totaal niet af: het aandeel pluste ruim 200%.

We hebben vaak gelachen om Fastned omdat ze zoveel geld wisten te verbranden, maar nu moeten we ze complimenteren. Het beursdebuut bij Euronext fleurde vanmorgen de fletse handelsdag op. Met een openingskoers van €10 ramde het aandeel daarna vlot door naar €31,50.

De enorme sprong komt doordat er vrij weinig aandelen in omloop zijn gebracht. Afgelopen week probeerde het bedrijf nog nieuwe aandelen uit te geven, maar het lukte de banken niet om er genoeg te plaatsen. Daardoor werd de emissie afgelast, maar het zorgde er wel voor dat Fastned niet vorige week vrijdag bij Euronext debuteerde. Het werd uiteindelijk vrijdag 21 juni. Bij IEX wordt precies uitgelegd hoe de vork in de steel zit.

Hoe dan ook zijn de huidige aandeelhouders vandaag op papier even drie keer zo rijk als gisteren. Het is echter de vraag hoe lang de koers van het aandeel zo hoog zal blijven.