Nyck de Vries grijpt leiding in Formule 2-kampioenschap na zege in Frankrijk

Nyck de Vries heeft de Feature Race in de Formule 2 gewonnen. Op het circuit in Paul Ricard was de Nederlander ongenaakbaar en door de overwinning heeft hij de leiding in het kampioenschap overgenomen. 

Nyck de Vries moest de race in Paul Ricard beginnen vanaf P4. De Nederlander kende een wereldstart en pakte direct de leiding, voor Jack Aitken en de slecht gestarte Sergio Sette Camara. In bocht drie zien we de eerste klapper van de wedstrijd: Mick Schumacher wordt door teamgenoot Sean Geleal uit de wedstrijd gereden en Prema kan zonder punten alvast beginnen met inpakken.

Een virtual Safety Car is wat volgt en daarin zien we Nikita Mazepin, Ralph Boschung en Dorian Boccalacci eveneens uitvallen. Het is een slagveld van de bovenste plank. Niet veel later wordt de race gestopt met een rode vlag: te veel auto's, onderdelen en chaos op en naast de baan.

 Na een pauze van circa vijftien minuten, wordt het veld weer losgelaten. Aitken kan de Vries niet aanvallen in de eerste bocht, en ook daarachter blijven de posities ongewijzigd. 

Na de achtste ronde duikt de concurrentie van de Vries naar binnen. Aitken en Sette Camara hebben nieuw rubber gehaald. De Vries doet dat in de negende ronde, maar komt achter Aitken de baan op. De Nederlander geeft zich niet gewonnen en pakt direct weer de virtuele leiding. 

Wat volgt is een mooi gevecht waarin Aitken de druk op de Vries probeert op te voeren. Vooral op het rechte stuk Mistral Straight probeert de Brit gebruik te maken van de slipstream. 

Daar waar Aitken en de Vries het een mooi en eerlijk gevecht houden, zijn Callum Ilott en Nobuharu Matsushita minder fair and square. Een tranendal kon niet uit blijven, en Callum Ilott valt dan ook uit na een inhaalpoging van de Brit. Het heeft een korte virtual Safety Car tot gevolg.

Luca Ghiotto heeft lang aan de leiding gelegen, vanwege zijn alternatieve strategie. Het Italiaanse talent kan op de softs geen vuist maken en wordt daardoor links en rechts ingehaald. Na contact met Correa is hij de achtste uitvaller van deze race. Met vijf ronden te gaan ontstaat er voor de derde keer een VSC-situatie.

 Daarna consolideert de Vries de voorsprong van ongeveer vier seconden ten opzichte van Aitken en wint in Paul Ricard. Aitken wordt in de voorlaatste ronde ingehaald door Sette Camara. Zij worden tweede en derde. De snelste raceronde wordt ook gepakt door de Vries in de laatste ronde, hierdoor schrijft hij twee extra punten bij aan zijn totaal.

De Vries pakt door zijn overwinning de leiding in het kampioenschap. Naaste belager Nicolas Latifi eindigt de race als vierde. Hierdoor heeft de Nederlander een voorsprong van 14 punten.