Max Verstappen: 'Honda moet echt meer geven'

In de Grand Prix van Frankrijk werd volgens Max Verstappen duidelijk dat Renault harder gaat dan Honda. Het is tijd voor een grotere stap van de Japanners. De derde stap van de Honda-motor was niet groot genoeg.

Hoewel een Formule 1-team eigenlijk maar drie motoren per auto mag gebruiken in een raceseizoen, liet Honda in Frankrijk al de derde motor inbouwen. Het seizoen is echter nog niet eens op de helft en dat betekent gridstraffen bij de volgende motorwissel. Zonde, maar als de motoren steeds enorm veel sneller worden, kan dat natuurlijk compenseren.

In Frankrijk bleek echter dat de derde motor niet heel veel sneller was. Sterker nog: de gehate Renault-motoren bleken het beter te doen. Max Verstappen maakt zich zorgen en vertelde aan RaceFans: "In de eerste ronde zag je al dat we snelheid missen ten opzichte van de toppers. Maar achter ons waren de McLarens ook heel snel op de rechte stukken."

Over het geheel denk Max dat Honda een grotere stap moet maken bij de ontwikkeling van de motor: "De balans in de wagen is niet is best prima. We moeten wat meer performance uit de auto zien te krijgen om echt mee te kunnen strijden. We moeten een grotere stap maken met de motor. Je zag dat Renault een behoorlijk krachtige quali mode ofzoiets hebben die ze ook in de eerste ronde gebruiken, Daarna zakken ze een beetje terug natuurlijk, en vervolgens zijn ze geen bedreiging meer. Maar wij zouden ook iets beters moeten hebben voor een ronde."

Komend weekend staat alweer de Grand Prix van Oostenrijk op het programma. Vorig jaar won Verstappen die race, maar het is nog maar de vraag of de Red Bulls dit jaar iets in de melk te brokkelen hebben.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd7408a52b1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });