Google Maps stuurt tientallen filerijders weiland in

Navigatie-apps zijn superhandig om altijd de weg met de minste weerstand/opstoppingen te vinden. Maar soms zijn ze iets te creatief in het vinden van omwegen. In Colorado stuurde Google Maps zondag een horde mensen het weiland in.

Dankzij een aanrijding op Peña Boulevard, een weg die leidt naar het vliegveld van Denver, zorgde voor flinke opstoppingen in de buurt. Voor rijders met de navigatie van Google Maps doorgaans geen probleem, de app vindt altijd snel een alternatief voor stilstaan.

In het geval van de 20 minuten kortere omweg die Google nu bedacht was dat echter niet helemaal handig. Hoewel veel Amerikanen met vierkeervier trucks onderweg zijn, was dit teveel gevraagd. Google vond het slim om tientallen mensen over een zandpad te sturen. Het had de laatste dagen echter geregend, dus dat pad was een grote modderpoel geworden.

Op een gegeven moment kwam daardoor iemand vast te zitten, en daarna hoopte het helemaal op. Zo'n honderd andere auto's kwamen tot stilstand achter de pechvogels die vast stonden in de modder. Volgens de techreus is het allemaal niet hun schuld: "We take many factors into account when determining driving routes, including the size of the road and the directness of the route. While we always work to provide the best directions, issues can arise due to unforeseen circumstances such as weather. We encourage all drivers to follow local laws, stay attentive, and use their best judgment while driving." En tja, dat laatste is wel waar, niet zomaar een zandpad oprijden als Google het zegt.