Deze Volvo XC90 is nog veiliger dan normale Volvo's

Je koopt een Volvo omdat de buren er ook een hebben, je graag Chinees Zweeds rijdt, of omdat ze stylish zijn. Daarnaast is veiligheid een ding bij de Volvisten. Deze Volvo XC90 Armoured is zelfs veilig als er op je geschoten wordt.

Bij gepantserde auto's denkt u vast al snel aan The Beast van president Donald Trump. Ook Mark Rutte en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam rijden met een extrastevige BMW rond. Verder zijn er allerlei Mercedessen, Range Rovers, Skoda's (!) en Aston Martins te krijgen met pantsering. 

Niemand komt echter op het idee om op een keurige meneer (M/V) in zijn Volvo te schieten. Toch? Kennelijk wel, want de Chinozweden brengen een XC90 Armoured met extrahard glas en andere dingen om te voorkomen dat u het loodje legt in de Volvo. Deze XC90 heeft een VPAM VR8-rating op het gebied van bescherming van de inzittenden. Dat houdt in dat de auto bestand is tegen kogels en zelfs explosies kan weerstaan. 

Ondanks de toegevoegde kilogrammen blijft de Volvo een goed rijdende SUV, volgens Volvo. Met 4.490 kg moet u er wel van uitgaan dat uw chauffeur regelmatig bij de pomp staat om ervoor te zorgen dat de motor er niet halverwege een achtervolging mee ophoudt. De verkoop en bouw van de XC90 Armoured begint in 2020, tot die tijd zult u de kogels nog even zelf moeten ontwijken.