Max Verstappen wijt saaie races aan banden

De laatste dagen zijn alle ogen gericht op de Pirellibanden van 2019. Niemand kan erop rijden, behalve Mercedes. Max Verstappen denkt dat de combinaite voorvleugel en de huidige banden funest is voor de lol en wellicht gaat er ook wat veranderen.

De afgelopen paar races is het maar wat saai om een Formule 1-race van voor tot achter te bekijken. Het probleem is dat de auto's elkaar niet kunnen inhalen. Dat was vorig jaar ook al zo, maar nu is het nog erger. De coureurs (behalve de twee van Mercedes) wijten dit aan de voorvleugels en banden.

Max Verstappen zei over: "Ik denk dat het niet puur autogerelaterd is. Het gaat ook om de banden, als je heel dicht achter iemand rijdt voor een ronde of twee dan oververhitten ze en begin je erg te glijden. Daarom moet je je meestal wat laten afzakken, want als je er blijft rijden moet je eerder pitten en dat verziekt je hele race."

Het probleem met de banden is ook doorgedrongen bij FOM en FIA, want er is dit weekend in het Oostenrijkse Spielberg een meeting tussen de teams. Onderwerp: terugkeer naar de banden van 2018 na de zomerstop. Dit jaar zijn de banden een paar millimeter dunner gemaakt, maar dat blijkt een negatieve invloed te hebben op de bedrijfstemperatuur. Alleen Mercedes en McLaren hebben er profijt van.

Het zal erom spannen of de stemming zal uitvallen in het voordeel van de wijziging of toch alles bij hetzelfde blijft. Red Bull, Ferrari, Toro Rosso en Haas willen graag terug. Mercedes en McLaren zoals gezegd niet, Alfa Romeo hoeft ook niet nodig te switchen. De kans dat Williams met Mercedes meeloopt is groot, zij krijgen de auto hoe dan ook niet aan de praat en meoten de motorleverancier te vriend houden. Het hangt er alleen om of Racing Point de oren naar Mercedes laat hangen, of voor zichzelf kiest. Ze lijken de banden ook niet helemaal onder controle te hebben.

Mercedes-baas Toto Wolff vindt het natuurlijk allemaal onzin: "It's pretty logical that the ones that will feel that they haven't understood the tyre properly will try to trigger change in the tyre. My sportsman approach is that I don't think F1 should change the rules because some are doing better than others."