De Vries derde in hoofdrace Formule 2, Matsushita wint op Red Bull Ring

Nyck de Vries heeft zijn pole position voor de hoofdrace in de Formule 2 niet om kunnen zetten in een overwinning. De Nederlander moest zich tevreden stellen met P3. De overwinning op de Red Bull Ring ging naar Nobuharu Matsushita. 

De start van de Formule 2-hoofdrace op de Red Bull Ring begint met problemen voor Mick Schumacher: de Duitser moet vanuit de pitstraat starten. De start verloopt voor de rest van het veld zonder problemen. Nyck de Vries behoudt de leiding in de race, na een goede defensieve actie ten opzicht van Antoine Hubert. 

Nobuharu Matsushita neemt de tweede plaats over van Antoine Hubert in de tweede ronde. Hubert staat direct onder druk van Guanyu Zhou. De Chinees neemt in ronde vier de derde plaats in beslag. UNI - Virtuosi is snel op de Red Bull Ring, want ook Luca Ghiotto maakt het Hubert erg moeilijk en neemt in ronde vijf de vierde plek over.

Nicolas Latifi, naaste belager van Nyck de Vries in de strijd om het kampioenschap, spint in de zesde ronde na een duw van teamgenoot Sergio Sette Camara. Dat is goed nieuws voor de Vries, want de Canadees valt buiten de top tien.

De verplichte pitstop wordt door een groot deel van het veld in ronde 7 ingelost. Hubert gaat over Zhou heen, terwijl de andere hun posities behouden. Ghiotto gaat een ronde later en pakt daarmee de effectieve derde positie. Zhou zakt uiteindelijk terug, vanwege een probleem bij het accelereren vanuit bocht tien. De Chinees kan zijn race wel hervatten.

De Vries consolideert zijn voorsprong van 4,5 seconde ten opzichte van Matsushita en dat gat wordt zelfs groter, omdat de Japanner moeite heeft met het inhalen van Ryan Tveter. De Vries heeft daarentegen geen moeite met het inhalen van Patricio O'Ward, die voor MP Motorsport invalt voor de geschorste Mahaveer Raghunathan. O'Ward is een Red Bull-protegé, die uitkomt in de Indycar, en wellicht heeft de Nederlandse renstal geluk, omdat deze race toevallig op de Red Bull Ring gehouden wordt.

Nikita Mazepin en Sean Galeal strijden hardhandig om de leiding in de wedstrijd. Mazepin wint hierin het gevecht en creëert direct een gat van vijf seconden. Beide coureurs moeten nog een pitstop maken en een overwinning van een van de twee ligt dan ook niet in de lijn der verwachting. Na een mislukte pitstop van Galeal is de kans als sneeuw voor de zon verdwenen.

Matsushita begint de druk op de Vries op te voeren. Met nog zeven ronden te gaan is het gat ongeveer anderhalve seconde. Maar ook Luca Ghiotto is snel en de Italiaan is bezig aan een opmars richting Matsushita. Het belooft een spannende slotfase te worden. 

Een ronde later is het al gebeurt: zowel Matsushita en Ghiotto zijn de Vries gepasseerd. De Nederlander kan hoe dan ook terugkijken op een goede race voor het kampioenschap, want Nicolas Latifi rijdt rond op de negende positie. De Vries kan nog wel een aanval verwachten van Antoine Hubert en Sergio Sette Camara, omdat ook zij de banden beter hebben gemanaged dan de Vries. 

Sette Camara pakt in de laatste ronde de podiumplaats van de Vries af en de Nederlander zakt naar P4, maar vanwege een vijf seconden straf zakt de Braziliaan naar P5. Matsushita wint, Luca Ghiotto wordt tweede en de Vries mag toch naar het podium en wordt derde.