MAX VERSTAPPEN WINT IN OOSTENRIJK

Bij de start leek de GP van Oostenrijk in het water te vallen voor de Nederlandse fans, maar Max Verstappen weet terug te komen van zijn mislukte start. Spanning! Uiteindelijk wint hij de race nadat hij Charles Leclerc op magistrale wijze passeert.

De start van Max Verstappen verloopt heel ongelukkig. Hij valt terug naar P7 doordat zijn auto niet wegkomt. Charles Leclerc rijdt wel lekker weg en heeft op zijn zachte banden al snel een gat van een paar seconden te pakken. Sebastian Vettel rijdt al vrij snel Lando Norris voorbij, maar het kost Max Verstappen een paar ronden om de Brit te passeren. Iets later passeert hij ook Kimi Raikkonen

Bij de start heeft Kevin Magnussen zijn auto te ver naar voren gezet en hij krijgt daar een straf voor. Hij moet een drive through doen en valt daardoor terug naar de laatste plaats. Max Verstappen rijdt in de tussentijd de snelste ronde, maar ook Leclerc is snel en hij pakt de snelste ronde. Even later verbetert Max de snelste tijd, maar dan is het Vettel die weer sneller is. 

Terwijl Valtteri Bottas zijn mediums al moet inwisselen, rijdt Charles Leclerc nog steeds op zijn softs. De Monegask komt in ronde 23 binnen voor de harde band. Doordat Bottas en Vettel ook net gestopt zijn, ligt Lewis Hamilton aan de leiding en Verstappen tweede.

Hamilton komt in de 30e ronde binnen voor zijn pitstop, maar de wereldkampioen heeft zijn neus beschadigd op de sausage kerbs langs de baan. Hij moet daarom een nieuwe neus halen en dat kost tijd. Mercedes weet het echter in 11 seconden te regelen. Het zorgt er wel voor dat Max Verstappen nu aan de leiding ligt. Hij heeft nog geen bandenstop gemaakt. Na zijn stop, waarbij hij naar de harde band gaat, ligt Verstappen weer vierde achter Vettel.

Over de teamradio's van Verstappen en Hamilton komt inmiddels -nadat de helft van de race erop zit- het bericht dat ze verwachten dat het veld tegen het eind van de race dichter bij elkaar komt te liggen. Dat belooft een spannender einde van de race, hoewel de strijd tot nu toe best goed te pruimen is. Zo strijden Daniel Ricciardo, Lando Norris en Pierre Gasly al rondenlang voor plek 6, 7 en 8. Nadat Norris Ricciardo passeert krijgt hij over de radio te horen dat hij de Australiër een beetje in zijn DRS moet houden. Waarschijnlijk wil McLaren motorleverancier Renault een gunst bewijzen, maar het helpt niet: Gasly passeert Daniel een ronde later.

Met 46 rondes op de teller loopt Max steeds verder in op Vettel (en uit op Hamilton). Hij zit bijna in de DRS van de Ferrari-rijder en maakt zich op voor een inhaalactie. Het publiek staat op de banken als Verstappen steeds verder in de versnellingsbak van de Ferrari kruipt. In de vijftigste ronde ramt Verstappen zijn wagen voorbij de wagen van Vettel en hij staat weer met een voet op het podium. De Duitser duikt meteen de pits in om zijn nieuwe set softs onder te hangen. Dat kost hem weliswaar nog een plaats, maar hij heeft nu twintig ronden de snelste banden onder zijn wagen.

Verstappen loopt vervolgens in een paar rondjes keihard in op Valtteri Bottas. Max roept op dat moment over de radio dat hij kracht verliest. Dat lijkt echter geen groot probleem te zijn, want hij rijdt Valtteri Bottas voorbij alsof hij stilstaat. Daarna rijdt hij de ene na de andere snelste raceronde, terwijl hij op jacht is naar Charles Leclerc.

Met nog vier ronden te gaan zit Verstappen binnen een seconde van Leclerc. De crew van Ferrari roept het in zijn oor, maar Leclerc reageert Raikkonesk: "Leave me alone!" Terwijl Verstappen zich duidelijk laat zien blijft Leclerc koel. Verstappen passert, maar de Ferrari kan hem pareren bij het uitaccelereren. Er zijn nog drie ronden te gaan. Bij bocht drie pakt Verstappen de leiding, maar Leclerc probeert de deur dicht te gooien en raakt de Red Bull, maar hij vliegt zelf de baan af. Het is de vraag wat er gaat gebeuren bij de stewards. Ondertussen haalt Vettel ook nog Hamilton in. 

De overwinning van Verstappen is zijn zesde eerste plaats en het betekent dat het voor het eerst in jaren is dat Honda weer een race wint (Hongarije 2006, Jenson Button). Tevens is dit het tweede jaar dat Max Verstappen als winnaar over de streep komt in Oostenrijk.