Max Verstappen nu ook Driver of the Day bij GP Oostenrijk

Hij won de Grand Prix van Oostenrijk zondagmiddag al, toen won Max Verstappen hem zondagavond nog een keer, en nu is het drie keer raak: de Limburger is ook Driver of the Day. Dat gaat ten koste van Robert Kubica die eerder per ongeluk won.

Of het een technische misser was, of een goed getimede troll-actie van de Poolse versie van Geenstijl, dat weet niemand. Feit blijft echter dat de als laatste geklasseerde Robert Kubica zondag tot Driver of the Day werd uitgeroepen. Kan gebeuren bij een online verkiezing, dat het publiek iets kiest waar niemand op rekent. In het geval van Kubica was het wel heel opvallend. De Pool  finishte niet alleen als laatste, hij werd op drie rondes gezet en reed echt geen deuk in een pakje boter (en dat zegt wat, want het asfalt was 58 graden op zondag).

Nadat Max Verstappen eerder al tweemaal tot winnaar van de Grand Prix werd gekroond -direct na de race en om kwart voor acht, toen de stewards concludeerden dat hij geen straf kreeg- is hij nu ook achteraf tot coureur van de dag benoemd.

Formula 1 wijt de fout aan een technisch probleem. Kubica kreeg helemaal niet zoveel stemmen. Na een herberekening heeft Verstappen 74% van de stemmen, gevolgd door Charles Leclerc met 11% en Carlos Sainz met 7% voor zijn rit van de 19e startplaats naar een achtste plek op de finish.