Niemand weet waarom de wagen van Max Verstappen zo snel was

Als u zelf verbaasd was dat Max Verstappen zondag de Grand Prix won, dan bent u niet alleen. Ook het team van Red Bull Racing heeft geen flauw idee waarom hun wagen het ineens zo goed deed. Dat is althans wat Christian Horner wil laten geloven.

Bij de start leek het allemaal volledig mis te gaan voor Max Verstappen. Hij liet zijn motor bijna afslaan en gelukkig heeft de elektronica tegenwoordig een functie om dat te voorkomen. Dat betekent echter wel dat je een seconde of twee zonder power zit en dan is een goede start niet meer mogelijk. Vanaf de zevende plek racete hij zich in no-time terug de top in en in de laatste paar rondes haalde hij leider Charles Leclerc nog even in met een gewaagde inhaalmanoeuvre.

Christian Horner heeft bij de pers aangegeven dat hij geen speciale verandering kan aanwijzen waardoor zijn wagen ineens zo snel was. Ja, er zat een vrij nieuwe Honda-motor in, maar die viel een week eerder in Frankrijk nogal tegen. De baan in Oostenrijk is van oudsher niet goed voor Red Bull Racing. Er zitten vrij veel rechte stukken in en die gaan tot overmaat van ramp ook nog eens grotendeels omhoog. Mercedes en Ferrari zouden in het voordeel moeten zijn. Horner: "In the second half of the race, we were really on fire. The car was incredibly quick. The reality is that we don't fully understand why."

het kan zijn dat de updates die ze aan de auto hebben gedaan stuk voor stuk niet zoveel aan de auto toevoegen, maar als geheel wel heel goed samenwerken. Daarnaast wijst Horner erop dat het niet alleen de auto was die heel erg goed was, maar ook de coureur: "We had to go and pass three of the four main opposition and Max did just that."