Rotterdam gaat aan de elektrische deelauto met Share'ngo

Binnenkort heeft Rotterdam 150 elektrische auto's van Share'ngo die als deelauto gehuurd kunnen worden. Opvallend detail is dat de elektrische auto's nóg goedkoper in gebruik zijn dan de elektrische scooters van Felyx. 

In Amsterdam zijn al jaren twee aanbieders van elektrische deelauto's actief: Car2Go en Fetch (dat eerst Ioniq heette naar de elektrische Hyundais waarmee je kon rijden). Opvallend, want Amsterdam is totaal geen autostad, waar Rotterdam dat wel is. Na heel lang de kat uit de boom te hebben gekeken is Rotterdam vanaf vandaag ook aangesloten op een carsharingsysteem: Share'ngo.

In eerste instantie komen twintig elektrische autootjes in een 'freefloat' in de stad te staan. Dat betekent dat je ze bijna overal kunt vinden en weer kunt terugzetten. Echt mooi zijn de wagentjes niet, maar dat is ook niet belangrijk: je bent immers geen eigenaar van de auto. Handig zijn ze wel: ze kunnen maximaal 85 kilometer per uur, hebben twee zitplaatsen en ruimte voor 300 liter aan bagage. Ook hebben ze parkeersensoren achter, een navigatiesysteem, radio en airco.

Waar de brommers zoemers van Felyx met 30 cent per minuut al goedkoop zijn, duikt Share'ngo daar nog onder. De prijs van een minuut autorijden is 28 cent. Maar er zijn ook maandabonnementen en bundels te krijgen.

Voorlopig zijn er twintig auto's te vinden in het centrum van Rotterdam, maar zodra er meer auto's beschikbaar komen zal ook het werkgebied groeien. De bedoeling is om uiteindelijk bijna de hele gemeente bereikbaar te maken voor de elektrische auto's. 

Met code [3240F-793EB] (zonder de haakjes) krijg je 30 minuten gratis tegoed van Share'ngo.