Pierre Gasly: 'Ik ben ook snel. Alleen niet op het juiste moment'

Max Verstappens teamgenoot Pierre Gasly heeft het zwaar de laatste weken. De Fransman heeft te maken met een veel betere directe concurrent en hijzelf lijkt de RB15 maar niet onder controle te krijgen. Iedereen vraagt zich af hoe lang hij blijft.

Terwijl Max Verstappen in de Grand Prix van Oostenrijk schitterde, was de shine van Pierre Gasly ver te zoeken. De hele Pierre was overigens ver te zoeken, totdat hij door zijn teamgenoot op een rondje werd gezet en finishte pas als zevende. Goed, hij was vanaf de achtste plaats gestart en hij is in ieder geval iemand gepasseerd, maar echt goed was zijn optreden in de Grand Prix niet te noemen.

Tegen RaceFans zegt de Fransman dat hij zich toch best snel heeft gevoeld: "We showed some more speed, unfortunately not at the right time because it was free practice and you want to be fast Saturday afternoon and Sunday afternoon." Dat kun je wel zeggen Pierre, het heeft niet zoveel zin om de vrije trainingen te winnen. Gelukkig weet Gasly wel waarom hij Verstappen niet bij kon houden. Ten eerste kwam hij al snel in het verkeer terecht van auto's die net te hard konden rijden om ze makkelijk te passeren en daarna was het "a kind of snowball effect the more time we spend behind the hotter everything gets and the harder it becomes. I struggled a bit with that to get past Kimi and the cars around."

Tot overmaat van ramp sloopte Gasly zijn nieuwe banden na de pitstop veel te snel: "I pushed too hard, destroyed the front tyres after a few laps and then I just struggled with blistering." Helaas pindakaas, uithuilen en overnieuw beginnen, zou de bekende verslaggever van Ziggo zeggen. Voor Pierre is echter het moment aangekomen om niet meer opnieuw te beginnen, maar nu gewoon te beginnen met scoren.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed22b6f6fa07', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });