Silverstone schrapt gevaarlijke derde DRS-zone dit jaar

In 2018 lanceerde de Formule 1 op veel circuits een derde DRS-zone om het inhalen te bevorderen. Soms was dat een succes, maar soms ook niet, zoals de gebogen DRS op Silverstone, die was vooral link. Hij verdwijnt nu weer.

De derde DRS op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk moet dit jaar alweer het veld ruimen. Het experiment van vorig jaar is niet geslaagd. De zone, die vanaf de laatste bocht van het circuit tot aan bocht drie liep, leverde veel gevaar op. 

Veel auto's bleken helemaal niet genoeg downforce te hebben om met opengeklapte achtervleugel door de knikjes te kunnen rijden. Bij Romain Grosjean en Marcus Ericsson liep het in de race verkeerd: zij belandden keihard in de bandenstapels. Volgens Lewis Hamilton en Max Verstappen is DRS hoe dan ook geen goed systeem.

Dit jaar keert de derde DRS dus niet terug op het circuit. Het is niet bekend of de crashes van Grosjean en Ericsson invloed hebben gehad op de beslissing. Het lijkt logisch dat de evaluatie heeft aangetoond dat de minder-luchtweerstandszone geen extra inhaalmanoeuvres heeft opgeleverd en wel in een paar klappers meespeelde.